Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Katedrála sv. Víta na Pražském hradě v proměnách staletí - HIST2/2013

25. únor 2013, Pondělí

Přednáška se koná dne 25. února (pondělí) 2013 od 17:00 do 20:00 hodin v TYRKYS, Na Moráni 5, Praha 2, cena 400 Kč

Zavolejte nám na telefon 224 916 485 - napište na kurzy@tyrkys.cz - navštivte nás osobně na adrese Na Moráni 5, Praha 2

Katedrála sv. Víta na Pražském hradě v proměnách staletí

Katedrála na Pražském hradě patří mezi významné skvosty naší architektury. Připravili jsme pro Vás přednášku, která je zaměřena nejen na samotný stavební vývoj katedrály sv. Víta, ale i na neobyčejně složité proměny jejího vnitřního vybavení.

S ohledem na rozsáhlost problematiky, hlavně v souvislosti s proměnami mobiliáře, se přednáška soustředí především na zlomové momenty, jako byla tzv. falcká reformace katedrály a její nové vybavení během třicetileté války. Bude ukázán také barokní stav interiéru katedrály, stejně jako další proměna zařízení katedrály v souvislosti s její novodobou dostavbou.

V průběhu přednášky uvidíte velmi bohatou obrazovou dokumentaci.

Přednáška je vhodná pro průvodce, průvodce Prahou, pedagogy středních i základních škol, pro zájemce o historii a studenty středních a vysokých škol.
Přednáška je vedena zajímavou, poutavou a přehlednou formou.

Přednáší: PhDr. Rudolf Pošva, CSc.


Cena přednášky : 400 Kč zahrnuje desky, papíry na psaní, CD s prezentací. Na závěr obdržíte osvědčení o absolvování.

V kurzech, které jsou zde zveřejněny, jsou jestě volná místa. Do kurzu se můžete přihlásit z této webové stránky pomocí tlačítka PŘIHLÁSIT. Také můžete přihlášku zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře.

V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485. Je možné, že přihlášku pohltil antispamový program. Děkujeme za pochopení.



Detail kurzu

Cena: 400 Kč *

 

Přihlášku mužete také zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485.

* Cena obsahuje vlastní kurzovné, studijní materiály na CD a vstupné do památkových objektů. Cena nezahrnuje cenu odborné a jazykové zkoušky, jejíž vykonání zcela závisí na vůli posluchače.