Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Svatováclavská kaple - KAPLE1/2015

21. říjen 2015, Středa

Prohlídka se koná přímo ve Svatováclavské kapli dne 21. října 2015 (středa) od 14:00 hodin. Cena 400 Kč.

Klikněte na tlačítko přihlásit! (na konci stránky dole)

Seminář je již naplněn!!!!! JIŽ SE NELZE přihlásit

Pojďte si s námi prohlédnout Svatováclavskou kapli v Katedrále sv. Víta na Pražském hradě! Čeká Vás kvalitní prohlídka objektu doplněná odborným výkladem pana PhDr. Františka Kadlece přímo z Pražského hradu!

Co nás čeká? 

Detailní prohlídka kaple je zaměřena na její uměleckou výzdobu a historický význam. Zvláštní pozornost bude věnována symbolice stavby, pozdějším úpravám a místu uložení Českých korunovačních klenotů.

Svatováclavská kaple, která byla slavnostně vysvěcena roku 1367 za přítomnosti císaře Karla IV., je zároveň místem věčného odpočinku knížete sv. Václava, který byl roku 935 zavražděn svým bratrem Boleslavem I., a sv. Vojtěcha, pražského biskupa. Obě osobnosti jsou považovány za patrony naší země.

Na náhrobek sv. Václava z roku 1358 bylo použito ryzí zlato a drahokamy. Součástí byla i zlatá relikviářová hlava, na kterou byla umisťována Svatováclavská koruna českých králů.

Co se týče interiéru kaple, jedná se o čtvercový půdorys. Kaple je nesena masivními žebry do tvaru hvězdové klenby. Přízemí kaple je obloženo vyhlazenými drahými kameny a zlaceným štukem. Na nástěnných malbách můžeme spatřit výjevy Kristových pašijí a například i zobrazení Karla IV. a jeho čtvrté ženy Elišky Pomořanské. Dominantou je pak kamenná socha sv. Václava, která pravděpodobně vznikla ve 14. století.

Vše můžete vidět naživo! Přihlaste se ještě dnes!

Prohlídka je určena průvodcůmprůvodcům Prahoupracovníkům cestovních kanceláří, studentům, pedagogům a všem zájemcům o historii.

Cena: 400 Kč (cena obsahuje vstup do objektu, desky a papíry na psaní, osvědčení o absolvování)

Zahájení: 14:00 - 16:00 místo srazu bude upřesněno pro přihlášené účastníky

Přihláška a platba je nutná PŘEDEM - PLATBA NA MÍSTĚ NENÍ MOŽNÁ 

Klikněte na tlačítko přihlásit! 
Do přihlášky stačí napsat jméno a příjmení, telefon a e-mail - ostatní údaje doplníte později. 

Přihlášku si podejte již dnes, platbu postačuje zaslat cca 10 dnů před kurzem. 
Platit můžete bankovním převodem, v hotovosti, prostřednictvím portálu PayU - on line včetně platby platební kartou. 

V kurzech, které jsou zde zveřejněny, jsou ještě volná místa. Do kurzu se můžete přihlásit z této webové stránky pomocí tlačítka PŘIHLÁSITTaké můžete přihlášku zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485. Je možné, že přihlášku pohltil antispamový program. Děkujeme za pochopení.

Zdroj:

http://www.katedralasvatehovita.cz/cs/historie-a-dedictvi/informace-o-kaplich-a-svatych/kaple-sv-vaclava

(Text převzat z knihy Ivo Hlobil: Katedrála sv. Víta v Praze, str. 14 – 16, Opus Publishing Limited, 2006.)



Detail kurzu

Cena: 400 Kč *

 

Přihlášku mužete také zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485.

* Cena obsahuje vlastní kurzovné, studijní materiály na CD a vstupné do památkových objektů. Cena nezahrnuje cenu odborné a jazykové zkoušky, jejíž vykonání zcela závisí na vůli posluchače.