Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

ZAHRADY PRAŽSKÉHO HRADU - přednáší PhDr. František Kadlec - Z3/2015

07. září 2015, Pondělí

Zahrady Pražského hradu - přednáška se koná přímo v zahradách Pražského hradu ve dnech 7. a 9. září (pondělí a středa) od 16:30 hodin. Cena 600 Kč.

SEMINÁŘ je již obsazen!!! 

Telefonujte 
 na 224 916 485, pište na kurzy@tyrkys.cznavštivte nás osobně Na Moráni 5, Praha 2

Klikněte na tlačítko přihlásit! (na konci stránky dole)

Přednáší odborník nejpovolanější - PhDr. František Kadlec - z Pražského hradu 

Přednáška je určena pro: průvodce Prahou, průvodce cestovního ruchu, studenty, učitele, zájemce o historii z řad laické veřejnosti. 

7. září 2015   Při procházce Královskou zahradou, která je nejstarší okrasnou zahradou Pražského hradu, se seznámíme s její historií, pěstitelskou tradicí a zajímavými rostlinami. Přiblížíme si její významné stavby od období renesance až po současnost. Nahlédneme i do moderní nové oranžerie, kde právě rozkvétají cizokrajné citrusové rostliny. Také se dozvíme, proč zdejší fonána zpívá, jak to bylo s Ivem Mohamedem a jaké pozoruhodné dřeviny a keře v zahradě rostou.

9. září 2015  Vznik Jižních zahrad Pražského hradu, které jsou tvořeny zahradou Rajskou a Na Valech, je úzce spjat s osobou Rudolfa II. a také prezidenta T.G.Masaryka. Při procházce se podíváme právě na prezidentova nejoblíbenější místa k odpočinku. Připomeneme si historii zahrad a zastavíme se u nejstaršího stromu na Hradě a pokocháme se jedinečnou vyhlídkou na Prahu. Seznámíme se i s pozoruhodnými architektonickými prvky zahrady, které jsou dílem slovinského architekta J.Plečnika.

Přednáška se uskuteční přímo v zahradách Pražského hradu, kde vyslechnete odborně fundovaný a velmi poutavý výklad  PhDr. Františka Kadlece. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Můžete si zakoupit oba termíny, nebo pouze jeden vybraný termín 

Akční cena  za obě lekce dohromady: 600 Kč (cena obsahuje desky a papíry na psaní, osvědčení o absolvování)
Cena jednotlivé lekce: 350 Kč (cena obsahuje desky a papíry na psaní, osvědčení o absolvování)

Zahájení: v 16:30 - místo srazu bude upřesněno pro přihlášené účastníky
Doba trvání: cca 2 - 2, 5 hodiny

Přihláška a platba je nutná PŘEDEM - PLATBA NA MÍSTĚ NENÍ MOŽNÁ 

KAPACITA je omezena na 20 osob!!! 

Klikněte na tlačítko přihlásit! 
Do přihlášky stačí napsat jméno a příjmení, telefon a e-mail - ostatní údaje doplníte později. 

Přihlášku si podejte již dnes, platbu postačuje zaslat cca 10 dnů před kurzem. 
Platit můžete bankovním převodem, v hotovosti, prostřednictvím portálu PayU - on line včetně platby platební kartou. 

V kurzech, které jsou zde zveřejněny, jsou ještě volná místa. Do kurzu se můžete přihlásit z této webové stránky pomocí tlačítka PŘIHLÁSITTaké můžete přihlášku zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485. Je možné, že přihlášku pohltil antispamový program. Děkujeme za pochopení.

Klikněte na tlačítko přihlásit! 
Do přihlášky stačí napsat jméno a příjmení, telefon a e-mail - ostatní údaje doplníte později. 



Detail kurzu

Cena: 600 Kč *

 

Přihlášku mužete také zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485.

* Cena obsahuje vlastní kurzovné, studijní materiály na CD a vstupné do památkových objektů. Cena nezahrnuje cenu odborné a jazykové zkoušky, jejíž vykonání zcela závisí na vůli posluchače.