Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Stav Židovských památek po povodni 2013

Židovské památky jsou po červnových povodních v dobrém stavu, díky nově postaveným a funkčním protipovodňovým opatřením byly před povodní ochráněny všechny hlavní objekty Židovského města i Památníku Terezín.

Světová média detailně informovala o červnových povodních v České republice a nechtěně způsobila, že turisté upřednostňují jiné destinace než je Česká republika nebo Praha. Židovské památky jsou však ve skvělém stavu a v nynějších klidných dnech se všem návštěvníkům nabízí jedinečná příležitost vychutnat si návštěvu těchto míst.

Během povodní nebyly nijak poškozeny objekty Židovské obce ani Židovského muzea. Protipovodňová opatření v Terezíně ochránila Památník Terezín – Malou pevnost, kde se nachází hlavní expozice, i celé území města.  Zatopeny byly pouze oblasti nacházející se za protipovodňovou bariérou, tedy čtvrtý dvůr, popraviště, Židovský hřbitov, Krematorium, pohřebiště rudoarmějců, Kolumbárium a Márnice. I přes tyto škody je však Památník Terezín otevřen veřejnosti a nabízí všechny obvyklé služby.

Kromě procházek historickým centrem Prahy, které je součástí Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, je pro návštěvníky připraveno mnoho sezónních akcí – Cyklus varhanních koncertů v Jeruzalémské synagoze, výstavy Symboly a emancipace, Synagogy 19. století v českých zemích a Pravda a lež, kinokoncert Silný člověk ve Španělské synagoze nebo výstava Kamily Ženaté Ženský dvůr v Malé pevnosti Památníku Terezín.

Zdroj: Židovské muzeum v Praze

 

Tefonujte  na 224 916 485, pište na kurzy@tyrkys.cznavštivte nás osobně Na Moráni 5, Praha 2

TYRKYS, cesta ke vzdělání a úspěchu na jednom místě - kurzy, zkoušky, semináře  
Průvodce cestovního ruchu

Průvodce Prahou 

Spojený kurz Průvodce cestovního ruchu a region Praha 

Místní zástupce cestovní kanceláře -  Delegát

Pracovník cestovní kanceláře 

Přednášky z historie a dějin umění 

Semináře první pomoci 

Zdravotník zotavovacích akcí

Cizí jazyky pro cestovní ruch 

Účetnictví a daně pro cestovní ruch 

Doškolování pedagogů - akreditace DVPP 

Další kurzy a semináře