Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Pražský hrad krok za krokem - Královský palác na Pražském hradě - PHpal/2021

03. květen 2021, Pondělí

Je to velmi jednoduché - přihlásíte se, den před přednáškou Vám pošlu link a sejdeme se na ZOOM - je to velmi jednoduché. Stačí Vám PC nebo tablet nebo chytrý telefon s připojením k internetu, integrovanou kamerou a mikrofonem :-) (mají skoro všechny notebooky, PC a všechny tablety a chytré telefony)

Pro více informací telefonujte na 602 204 123, pište na kurzy@tyrkys.cz

Pražský hrad krok za krokem - Královský paláce na Pražském hradě 

Starý královský palác byl založen na konci 9. století  průvodně jako knížecí palác. V průběhu staletí byl mnohokrát přestavován.  
Dodnes se zachovala vzácná románská Soběslavova síň, významnou přestavbou prošel palác i v době gotické za vlády Karla IV. Poslední přestavba zásadního charakteru byla zahájena za Vladislava Jagellonského a byla provedena stavitelem Benediktem Riedem (Rejtem).
Ten vystavěl zejména impozantní Vladislavský sál ve stylu pozdní gotiky, kde se již setkáme s prvními znaky renesančního slohu. Vladislavský sál sloužil především ke královské reprezentaci. Ke státním a reprezentačním účelům je do jisté míry využíván dodnes.

Jaký je obsah přednášky? 

Přednáší:  PhDr. Jolana Kopřiva Myslivcová 

Koná se:   3. května 2021 (pondělí) od 19:00 - 20.30 hodin. po přednášce můžeme ještě diskutovat 

Cena:  399 Kč zahrnuje (vlastní přednášku, prezentaci

Rezervujte si místo včas! Malé skupiny studentů - počet míst je omezen!



Detail kurzu

Cena: 399 Kč *

 

Přihlášku mužete také zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485.

* Cena obsahuje vlastní kurzovné, studijní materiály na CD a vstupné do památkových objektů. Cena nezahrnuje cenu odborné a jazykové zkoušky, jejíž vykonání zcela závisí na vůli posluchače.