Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Starý královský palác na Pražském hradě - JKM2/2020

30. červen 2020, Úterý

Seminář Starý Královský palác na PH se koná dne 30. června 2020 (úterý) od 10:00 - 12:00 v TYRKYSu, cena 400 Kč

  Telefonujte na 224 916 485, pište na kurzy@tyrkys.cz

Starý královský palác byl založen na konci 9. století  průvodně jako knížecí palác. V průběhu staletí byl mnohokrát přestavován.  

Dodnes se zachovala vzácná románská Soběslavova síň, významnou přestavbou prošel palác i v době gotické za vlády Karla IV. Poslední přestavba zásadního charakteru byla zahájena za Vladislava Jagellonského a byla provedena stavitelem Benediktem Riedem (Rejtem). Ten vystavěl zejména impozantní Vladislavský sál ve stylu pozdní gotiky, kde se již setkáme s prvními znaky renesančního slohu. 

Vladislavský sál sloužil především ke královské reprezentaci. Ke státním a reprezentačním účelům je do jisté míry využíván dodnes.

Jaký je obsah přednášky? 

Přednáší:  PhDr. Jolana Kopřiva Myslivcová, ředitelka a zakladatelka TYRKYSu, dlouholetá průvodkyně 

Koná se: 30. června  2020 od 10:00 do 12:00 v Tyrkysu

Cena: 400 Kč zahrnuje (vlastní přednášku, prezentaci na CD, osvědčení o absolvování semináře)



Detail kurzu

Cena: 400 Kč *

 

Přihlášku mužete také zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485.

* Cena obsahuje vlastní kurzovné, studijní materiály na CD a vstupné do památkových objektů. Cena nezahrnuje cenu odborné a jazykové zkoušky, jejíž vykonání zcela závisí na vůli posluchače.