Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Menu

Zlatá ulička a severní opevnění Pražského hradu - ZLATA3/2018

13. červen 2018, Středa

Seminář Zlatá ulička a severní opevnění Pražského hradu se koná dne 13. června (středa) od 17:15 do 19:15 v Tyrkysu - cena 400 Kč

Telefonujte na číslo  224 916 485 - pište na email kurzy@tyrkys.cz


 Klikněte na tlačítko přihlásit! (na konci stránky dole)

A co o Zlaté uličce víme? Původně byla v 16. století vystavená domy jako nouzová obydlí, která ale nakonec sloužila lidem až do 2. světové války. Jako první zde snad působili zlatníci, podle kterých byl název ulice odvozen - Zlatnická ulička. Dále zde žili různí zaměstnanci Hradu (vrátní, zvoníci, hlídači, čeleď,...), později pak lidé domky i pronajímali. Po válce byly odkoupeny a upraveny jako architektonická památka přístupná turistům. 

Zlatá ulička se zalíbila i mnohým českých spisovatelům a umělcům, kteří zde tvořili. Například v domě č. 22 žil po krátký čas i Franz Kafka, který zde napsal většinu povídek v rámci sbírky Venkovský lékař. Dále v Uličce pobývali i takový spisovatelé, jako František Halas, Jaroslav Seifert nebo Vítězslav Nezval.

Přednáší: PhDr. Jolana Kopřiva Myslivcová - zakladatelka a ředitelka TYRKYS, dlouholetá průvodkyně 

Termín školení: 13. června 2018 od 17:30 do 19:30 

Cena: 400 Kč (cena zahrnuje desky, papíry na psaní, bohatou prezentaci z přednášky a osvědčení o absolvování semináře) 

Klikněte na tlačítko přihlásit! 
Do přihlášky stačí napsat jméno a příjmení, telefon a e-mail - ostatní údaje doplníte později. 

Přihlášku si podejte již dnes, platbu postačuje zaslat cca 10 dnů před kurzem. 
Platit můžete bankovním převodem, v hotovosti, prostřednictvím portálu PayU - on line včetně platby platební kartou. 

V kurzech, které jsou zde zveřejněny, jsou ještě volná místa. Do kurzu se můžete přihlásit z této webové stránky pomocí tlačítka PŘIHLÁSITTaké můžete přihlášku zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485. Je možné, že přihlášku pohltil antispamový program. Děkujeme za pochopení.



Detail kurzu

Cena: 400 Kč *

 

Přihlášku mužete také zaslat e-mailem na adresu kurzy@tyrkys.cz nebo ji doručit osobně do naší kanceláře. V případě, že posíláte přihlášku e-mailem a neozveme se Vám nejpozději následující pracovní den, prosím, zatelefonujte na číslo 224 916 485.

* Cena obsahuje vlastní kurzovné, studijní materiály na CD a vstupné do památkových objektů. Cena nezahrnuje cenu odborné a jazykové zkoušky, jejíž vykonání zcela závisí na vůli posluchače.